[11] Toți diferiți, toți egali – Pachet educațional / Consiliul Europei [EN]

Titlu: Toți diferiți, toți egali – Pachet educațional – Idei, resurse, metode și activități pentru educația non-formală interculturală cu tineri și adulți

Autor: Consiliul Europei / Pat Brander, Carmen Cardenas, Juan de Vicente Abad, Rui Gomes, Mark Taylor

Anul: 2016

ISBN 978-92-871-8351-4

Descriere:

Publicat cu sprijinul Consiliului Europei, ghidul reușește să se transpună într-o resursă utilă pentru cadrele didactice și formatorii care doresc să abordeze tematica educației interculturale, în special ca urmare a valorificării unui număr semnificativ de metode/tehnici educaționale: jocuri de rol, simulări, studii de caz, lucru în grup etc.

Cuprins:
Partea A. Concepte cheie în educația interculturală

Capitolul 1. Provocări, probleme și sursele lor

Capitolul 2. Înțelegerea deosebirilor și discriminarea

Capitolul 3. Educația interculturală: O abordare pozitivă a deosebirilor

Partea B. Activități, metode și resurse

Descarcă resursa de aici: .pdf

Prezentul articol are scopul de a promova resursele educaționale deschise care ar putea îmbunătăți activitatea cadrelor didactice și/sau le-ar putea facilita copiilor accesul la noi cunoștințe, atitudini și abilități. Articolul a fost realizat în cadrul proiectului „JOC și LEGENDĂ / 100%”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Distribuie daca ti se pare interesant

1 reply added

Leave your comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.